Бомба със закъснител

0

Инфлацията определено е проблем, който всички се надяват да изчезне, но в действителност тя ще се натрупва и ще доведе до нова криза през идните години. Прогнозата е на икономистите на Deutsche Bank, която заявява, че продължаващите икономически стимули при наличието на процес на ръст на инфлацията, дефакто са грешка, чийто негативни последици ще видим ако не днес, то най-късно през 2023 г.

Анализаторите не са съгласни и с решението на Федералния резерв и Централната банка за толериране на по-висока инфлация, което щяло да доведе до възстановяване на икономиката. „Напротив. Това води до рецесия и финансов стрес в световен мащаб и то най-вече в развиващите се пазари“, обяснява главният икономист Давид Фолкерц-Ландау.

Агресивни стимули и основни икономически промени ще доведат до дългосрочна инфлация, категорични са анализаторите на Deutsche Bank. Не на същото мнение са колегите им от Gоldmаn Ѕасhѕ. „Има съществени причини дa пoдĸpeпя пoзициятa нa Фeд, чe инфлaциятa e вpeмeннa. Eднa oт тяx e, чe пpeĸpaтявaнeтo нa дoпълнитeлнитe пoмoщи зa бeзpaбoтицa щe пpaти paбoтeщитe oтнoвo нa paбoтa пpeз cлeдвaщитe мeceци, ĸoeтo щe нaмaли нaтиcĸa зa пoвишeниe нa зaплaтитe“, казва Ян Xaциyc, глaвeн иĸoнoмиcт в банката.

От Deutsche Bank предупреждават, че ако в момента САЩ повишат лихвите ще се създаде хаос.

Източник: fakti.bg

The post Бомба със закъснител appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Бомба със закъснител

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация