Болно момче от Благоевград се наложи да чака часове пред кабинет за ТЕЛК решение

0

Сигнал до омбудсмана, който стана обществено достояние преди няколко дни, повдигна въпроса за условията в ТЕЛК комисиите в страната. В конкретния случай се посочва, че младеж със заболяване е трябвало да чака с часове прав в зала, в която няма почти никакви места за сядане. Накрая се оказало, че въпросният младеж въобще не е било нужно да присъства на въпросния преглед.

„Преди няколко дни се явихме на ТЕЛК комисия заедно със сина ми Георги. Той е човекът, който получи писмото и нямаше никаква индикация, че той не трябва да бъде с нас, тъй като той всъщност трябва да мине на преглед. Когато отидохме пред ТЕЛК-а се оказа, че има струпване на хора, дублирани в един и същи час“. Това разказа в ефира на „Здравей, България“ Мая Стоицева за преживяното пред ТЕЛК кабинета в болницата в Благоевград.

По думите ѝ пред кабинета е чакала и майка с момче, което е било с тежко психично заболяване, което не е могло да чака право заради липсата на места пред кабинета с комисията. „В един момент отпред имаше поне 40 души пред кабинета“, посочва тя.

The post Болно момче от Благоевград се наложи да чака часове пред кабинет за ТЕЛК решение appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви