Болната тема на Томов- обществени поръчки! За последно Томов даде половин милион лв. на съседа си

0

Консорциумът между строителните фирми на Любомир Галчев и Николай Динков- Нинджата ДЗЗД „ВИК ВИП Трейд-Ги-Благоевград“ е поканен да ремонтира ВиК мрежата на ул. „Васил Априлов“ между осови точки 200 и 183 в Благоевград. За реконструкцията са заделени 412 013 лв. с ДДС от заема от близо 5 млн.лв., който общината тегли за ремонт на 11 улици, водопровод и канализация, които са в окаяно състояние. Обявлението с единствената покана е подписано от кмета инж. Р.Томов в последния му работен ден преди отстраняването му от поста с решение на ВАС.
27 април е срокът, в който строителното обединение трябва да представи в общината офертата си. Такава вече бе подавана веднъж от ДЗЗД „ВИК ВИП Трейд-Ги-Благоевград“ в рамките на обществена поръчка, от която консорциумът бе отстранен заедно с конкурентна фирма „Грома Холд“ ЕООД. Причина обединението да не стигне до финала на процедурата бе разминаване с 1 лев между предложената цена от 341 761,70лв. без ДДС и посочената в количествено- стойностна сметка- 341 760,70лв.

Несъответствието лиши обединението от трета поръчка за ремонт на ВиК мрежата в Благоевград. На фирмите „Галчев Инженеринг“ЕООД на съпругата и сина на бизнесмена Николай Галчев- Марияна и Любомир, „ВИП Трейд енд Билд“ЕООД на Николай Динков- Нинджата, зет на кмета на Симитли, и столичната „Енергоинжинеринг“ ЕООД управлявана от Цветан Видолов, преди дни кметът Р. Томов, възложи ремонтните дейности на улиците „Борис Сарафов“ и „Неофит Рилски“ на обща стойност 1 186 295лв.
Източник: в. „Струма“

The post Болната тема на Томов- обществени поръчки! За последно Томов даде половин милион лв. на съседа си appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Болната тема на Томов- обществени поръчки! За последно Томов даде половин милион лв. на съседа си

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация