Бойко Борисов обяви, че България изнася тайно оръжия за Украйна (видео)

0
България тайно изнася оръжие за Украйна, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от храм „Рождество Христово“ в град Шипка.

„Изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам. Оръжейните заводи работят на макс. Това не е тайна. Точно прозукцията, която се използва в Украйна… Неслучайно от БСП мълчат, с техния подпис става. Това е двуличието им и те трябва да си вървят“, заяви Борисов. (виж видеото след 10 минута – бел. ред.)

По думите му има мнозинство в българския парламент, което може да вземе решение за изпращане на военна помощ за Киев.

Към момента официалната българска позиция е, че не изпращаме военна помощ на Украйна. Министърът на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова нееднократно заяви, че с нейния подпис и един куршум няма да бъде изнесен за Киев. Военната продукция е под неин контрол.

В сряда се очаква българска делегация от управляващата коалиция да посети украинската столица, за да вземе решение дали България да изпрати оръжие.

Премиерът Кирил Петков преди дни заяви, че личното му мнение е, че страната ни трябва да помогне на Украйна и с оръжейна помощ.

На въпроса дали България върви към предсрочни избори Бойко Борисов отговори, че това е „най-правилното, защото те показаха невъзможност в нито една сфера да направят каквото и да било“. Той обаче отказа да каже дали ГЕРБ ще иска вот на недоверие.

Лидерът на ГЕРБ твърди, че правителството се готви да тегли нов заем от още 2 милиарда лева.

Както обикновено посещението на Борисов в Шипка и брифингън му за медиите беше излъчван в официалния му профил във Фейсбук.

Източник: mediapool.bg

The post Бойко Борисов обяви, че България изнася тайно оръжия за Украйна (видео) appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Бойко Борисов обяви, че България изнася тайно оръжия за Украйна (видео)

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация