Бойко Борисов: ДПС е преливало гласове към „Има такъв народ“

0
ГЕРБ твърди, че ДПС целенасочено е преливало гласове към „Има такъв народ“ в „емблематични“ райони като Кърджали, Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград, Мадан, Рудозем. Това заяви Даниел Митов на пресконференция в централата на партията в неделя.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов добави от своя страна, че ДПС играе за „Има такъв народ“.

„ДПС губи малко над 7000 гласа в тези региони, а ИТН има 10 000 – 11 000 гласа повече спрямо април също там. Цифрите изумително съвпадат – намаляването на гласовете за ДПС и увеличаването на подкрепата за ИТН“, аргументира се Митов.

Той коментира и резултатите в ромските секции в София, където ИТН „учудващо“ са получили много подкрепа.

От ГЕРБ си знаели техния резултат, който се дължал на „дългогодишна работа“ в тези секции.

Проучване на Mediapool за гласуването в 135 ромски секции в 14 населени места показа, че на изборите на 11 юли подкрепата във въпросните секции за партията на Бойко Борисов е намаляла с около 70% – от над 14 000 гласа през април на около 4200 гласа. В същите секции ДПС е единствената друга партия, която бележи значителен спад в същите ромски секции – от над 6000 гласа през април до около 2800 гласа на 11 юли, което е намаление с над 50%.

„Навсякъде в смесените райони, в горските стопанства, където мюсюлманите намират прехрана, във ВиК-секторите – всички назначения са направени от ДПС. Там, където не са имали достатъчно хора – от БСП“, каза Борисов.

Той намекна, че е покрит случая с предполагаемото купуване на гласове във Враца, Монтана и Видин. На 1 юли служебният министър Бойко Рашков заяви, че „известен политик от близкото минало купува гласове в регионите на Враца, Монтана и Видин; те са в полза на партия от известен етнос“. Борисов попита дали въпросният политик не е Димитър Аврамов от ДПС и обяви, че някой е „дръпнал ръчната спирачка“ и случаят е потулен.

По-рано Даниел Митов заяви още, че общият брой на гласовете на изборите дава победа на ГЕРБ-СДС в България с преднина от близо 30 000. Предимството за „Има такъв народ“ дошло от чужбина, а увеличаването на секциите зад граница създало възможност за купуване на гласове.

Източник: mediapool.bg

The post Бойко Борисов: ДПС е преливало гласове към „Има такъв народ“ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Бойко Борисов: ДПС е преливало гласове към „Има такъв народ“

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация