Богдан Боцев: Реформи в образованието и в здравеопазването са сред основните приоритети в програмата на „БСП за България“

0

„Реформи в образованието и в здравеопазването са сред основните приоритети в програмата на „БСП за България“, защото искаме да осигурим високо качество на образованието в съответствие със съвременните изисквания и с нуждите на българската икономика, както и достъпни и качествени здравни грижи за всеки“у това каза по време на среща проведена в гоцеделчевското село Борово кандидатът за народен представител от листата на БСП в Благоевградска област Богдан Боцев. На срещата присъстваха и другите двама кандидати за народни представители от Гоце Делчев – Асен Янкулски и Ивелина Гущераклиева.

По отношение на реформата в образованието „БСП за България“ предвижда нови учебни програми и един учебник по предмет; промяна в нормативите за издръжка на ученици и студенти и държавно финансирани научни проекти; увеличаване на учителските заплати и средствата за издръжка на средните и висши училища.

Реформата в здравеопазването включва държавен ангажимент за достъп до здравна помощ на всеки български гражданин, увеличаване и задържане в страната на медицинските кадри; премахване статута на търговски дружества на държавните и общинските болници.

„В едно малко населено място като Борово, където голяма част от хората се занимават със земеделие, е важно държавата да им оказва нужната подкрепа. Затова, в програмата на „БСП за България“ предвиждаме подкрепа за зеленчукопроизводство, овощарство, био земеделие и животновъдство. Много важно е възстановяването на магистралната водопреносна инфраструктура на „Напоителни системи“ ЕАД с европейски и държавни средства, за да се подпомогне поливното земеделие. Това са част от нашите приоритети, за реализирането на които ще направим всичко по силите си. Затова, в изборите на 2 април ни подкрепете с номер 1 в бюлетината и преференция 102“, призова Богдан Боцев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

The post Богдан Боцев: Реформи в образованието и в здравеопазването са сред основните приоритети в програмата на „БСП за България“ appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви