Благоевград отбеляза днес празника на града

0

С панихида за загиналите за 111 години от Освобождението на Горна Джумая от османско владичество, отслужена от Неврокопския митрополит Серафим и полагане на цветя в двора на църквата „Въведение Богородично“, днес започнаха честванията за празника на Благоевград.
Издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България на площад „Македония“ постави началото на официалната церемония за 5 октомври.
Непосредствено след това на площад „Мите Марков“ в памет на загиналите бяха положени венци и цветя на паметника на Македоно-Одринското опълчение „Майка България“.
В тържествения ритуал участие взеха Анита Коцелова, зам.-кмет по икономическото развитие и управление на собствеността на Община Благоевград, Мария Петрова, зам.-кмет по икономика, финанси и европейски проекти, Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград, Мария Димова, областен управител, Радослав Тасков, председател на ОбС-Благоевград, полк. Митко Балтов, командир на 3-то бригадно командване, Неврокопският митрополит Серафим и духовници, представители на ОД на МВР – Благоевград, директори на дирекции към Община Благоевград, представители на Адвокатска колегия – Благоевград, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, учебни заведения, културни институти, политически партии, общественици и граждани.
Празничната програма продължава в 17.30 часа в зала „22 септември“ с тържествена сесия на Общински съвет.
В 19.30 часа на открита сцена на площад „Георги Измирлиев“ започва концертът на ансамбъл „Пирин“ „…и за Свобода“, а от 20.30 часа жители и гости на града ще могат да видят забележителния мултимедиен спектакъл „Градът на съвремието“.
No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.
May be an image of 12 people, christmas tree, military uniform and text
Може да бъде изображение с 9 души, изправени хора, военна униформа и текстово съобщение

The post Благоевград отбеляза днес празника на града appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви