Благоевградски бизнесмен ще оглави почетното консулство на Казахстан в България

0

Министерският съвет на Република България реши да бъде оттеглено даденото съгласие Митко Солаков – български гражданин, да изпълнява функциите на почетно консулско длъжностно лице на Република Казахстан в Република България със седалище в град Благоевград и за откриване на консулство на Република Казахстан в Република България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в град Благоевград и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Видин, Монтана, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив и Смолян.

Със свое решение Правителството даде съгласие за откриване на консулство на Република Казахстан в Република България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в град Благоевград и консулски окръг, обхващащ територията на областите Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Перник и Смолян, и Рашко Динков – български гражданин, да изпълнява функциите на почетно консулско длъжностно лице на Република Казахстан в Република България със седалище в гр. Благоевград и консулски окръг, обхващащ територията на областите Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Перник и Смолян.

Рашко Динков е ръководител на компании, свързани с проектиране, изграждане и експлоатация на хидроенергийни обекти, производство и продажба на електроенергия, организация и строителство на сгради, съоръжения и техническа инфраструктура и други. Като почетно консулско длъжностно лице се очаква Динков да работи активно за поддържане и допълнително развиване на отличните двустранни отношения между Република България и Република Казахстан. Откриването на консулство на Република Казахстан в град Благоевград, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, ще допринесе за увеличаване на възможностите за сътрудничество между двете страни в икономическата, културно-образователната, туристическата и други области от взаимен интерес.

Министерският съвет на Република България реши да бъде оттеглено даденото съгласие Митко Солаков – български гражданин, да изпълнява функциите на почетно консулско длъжностно лице на Република Казахстан в Република България със седалище в град Благоевград и за откриване на консулство на Република Казахстан в Република България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в град Благоевград и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Видин, Монтана, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив и Смолян. /фокус

The post Благоевградски бизнесмен ще оглави почетното консулство на Казахстан в България appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви