Биопродукти на “Амитица“ и безорни практики демонстрираха край Койнаре

0

Практики, щадящи почвата и околната среда, все по-уверено навлизат и по българските полета. Иновативните фермери опитват и ги прилагат в стопанствата си.

Това бе целта и на срещата, която организира фирма Амитица и Асоциацията на Българските Но-Тилъри в Койнаре, на която присътваха водещи фермери от района на Кнежа, Враца, Бяла Слатина, Червен бряг, а и от други региони. Подобни срещи се организираха и на други места в страната.

Сред акцентите в презентацията на специалистите от Амитица бяха продуктите, които спомагат за увеличаване на плодородието, запазване на влагата, както и опазване на микроорганизмите в почвата.

Именно състоянието на почвата е основата, на която се гради успешното земеделско производство, категорични са и привържениците на технологията No-Till.

Светослав Илчовски, домакин на събитието в Койнаре, сподели, че от 6 години прилага безорна технология в стопанството си. Изключително доволен е от резултатите, които постига чрез щадящите почвата практики.

Присъстващите земеделски производители наблюдаваха демонстрации на жътва на царевица, както и на директна сеитба на пшеница.

Източник: bgfermer.bg

The post Биопродукти на “Амитица“ и безорни практики демонстрираха край Койнаре appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Биопродукти на “Амитица“ и безорни практики демонстрираха край Койнаре

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация