„Бизнес жертва“! Сладкарница „Горска поляна“ не работи от дни

0

Сладкарница „Горска поляна“ в Благоевград не работи от няколко дни, видя репортер на ИА „Региона“.  На вратата е поставена табела, че обектът временно няма да работи.

Централната сладкарница бе любимо място за кафе и  за раздумка на десетки пенсионери. Множество благоевградчани си поръчваха там любимите торти и сега недоумяват кога отново заведението ще отвори врати. Посоченият телефон за връзка във фейсбук е изключен и няма яснота кога отново заведението ще работи.

Всички ресторантьори в града се оплакват от липса на клиенти и ниски обороти. Малко са тези, които разполагат със зелен сертификат и могат да си позволят лукса да влязат в заведение на кафе.

И гневът на ресторантьорите е основателен –  десетки предприемачи са на ръба на фалита, много от хората са без доходи месеци наред.

В списъка на „бизнес жертвите“ попадат ресторанти, барове, кафенетата, които заедно с търговията са най-разпространеният малък бизнес в страната.

Няколко месеца  затваряне в рамките на година ще убият вероятно двуцифрен процент от компаниите в сектора, ще произведат стотици нови безработни, ще има и периферни силно ударени сектори – производители на храни и напитки, складове, наемодатели.

The post „Бизнес жертва“! Сладкарница „Горска поляна“ не работи от дни appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: „Бизнес жертва“! Сладкарница „Горска поляна“ не работи от дни

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация