Бизнесът иска финансови помощи

0

Туристическият бизнес настоява да има яснота какви финансови помощи ще получи при частично или пълно затваряне заради налагани здравни мерки. Това стана ясно по време на среща между представители на бизнеса в Банско и служебния министър на туризма Стела Балтова.

В момента се определят цените за следващия зимен сезон и трябва да са напълно ясни както икономическите мерки за подкрепа, така и цените на лифт картите, категорични са представителите на сектора от най-големия ни зимен курорт.

От бизнеса настояха и да бъде удължено безсрочно намалението на ДДС за заведенията на 9 на сто, тъй като то изтича в края на настоящата година. Всички европейски държави намаляват ставките за туризма като антикризисна мярка, затова тя трябва да бъде продължена, категорични са от бранша. Засега е рано да се каже какви конкретно ще са мерките през зимния сезон и дали ниската ставка на ДДС ще продължи да действа, заяви Балтова пред представителите на бизнеса.

Тя съобщи, че мярката 60/40 ще продължи да работи, като може би ще има и други разновидности. От бизнеса обаче настояха и за икономическа подкрепа за самоосигуряващите се граждани, които сега са изключени от помощта, която дава държавата. Необходими са инструменти за подкрепа на екскурзоводи и планински водачи, категорични бяха представителите на бизнеса, присъстващи на срещата.

Туристическият бизнес е готов да посрещне новия зимен сезон, стана ясно след разговорите. Основният маркетингов инструмент през тази зима ще бъде промотиране на страната като безопасна и сигурна дестинация, заяви Балтова. Ще се акцентира върху онлайн рекламата и особено в социалните мрежи, обясни тя.

Според министър Балтова е добре и в зимните ни курорти да се обособят карантинни хотели, каквито има в морските.

Източник: Труд

The post Бизнесът иска финансови помощи appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Бизнесът иска финансови помощи

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация