Бизнесмени договориха сделки за 18 млн. USD

0

Мултииндустриалната бизнес мисия на руски компании под марката Made in Russia в Истанбул приключи. Експортният потенциал на бизнес срещите между двете страни възлиза на почти 18 млн. USD, според Руския експортен център. Компаниите проведоха 152 срещи с турски партньори във формат b2b. Експортният им потенциал достигна 17,7 млн. USD. Най-търсените стоки се оказаха продуктите на строителния сектор.

13 руски предприятия са представили своите продукти по време на командировката, активно развиващи канали за експортни продажби или планиращи да започнат експортна дейност в Турция. Сред участниците в мисията са производители на медицинско диагностично оборудване, промишлени технологии, хранителни продукти, анимационни сериали, детски комплекси и оборудване за упражнения.

Бизнес мисията беше открита с пленарна сесия на тема „Русия-Турция: перспективи за развитие на взаимната търговия“, насочена към развитие на двустранните търговски отношения. По време на сесията участниците обсъдиха спецификата на навлизане на турския пазар, спецификата на регулиране и провеждане на външнотърговска дейност в страната, перспективите за руския износ и участието на руски компании в изпълнението на задачите за развитие на инфраструктурата на Турция.

На сесията присъстваха големи бизнес асоциации и бизнес кръгове в Турция, включително Бизнес съвета за външноикономически отношения (DEiK), Асоциацията на независимите индустриалци и предприемачи (MÜSİAD), Конфедерацията на предприятията и бизнеса (TURKONFED), Турската асоциация на младите предприемачи ( TÜGİAD), Руско-турска търговска къща (ROST). От руска страна сред лекторите бяха генералният консул на Русия в Истанбул Андрей Буравов и ръководителят на търговското представителство на Руската федерация в Истанбул Артур Леонтиев.

Източник: fakti.bg

The post Бизнесмени договориха сделки за 18 млн. USD appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Бизнесмени договориха сделки за 18 млн. USD

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение