Бивш служител на Tesla ще прибере 137 милиона долара от компанията заради расистко отношение

0

Федерален съд в Сан Франциско постанови, че Tesla трябва да плати на своя бивш служител Оуен Диас окол 137 млн. долара, заради расистко насилие по време на работата си в компанията.

Журито присъди повече, отколкото адвокатите поискаха за клиента си, включително 6.9 млн. за емоционален стрес, пише CNBC.

Диас се сблъскал с враждебна работна среда, в която, по описанието му в съда, колегите му използвали епитети, за да обиждат него и други тъмнокожи работници. Казали му „да се върне в Африка“ и оставили расистки графити в тоалетните, както и расистка рисунка в неговото работно пространство.

Според адвокатите на потърпевшия делото е продължило, само защото работникът не е подписал едно от задължителните арбитражни споразумения на Tesla. Компанията залага на задължителен арбитраж, за да принуди служителите споровете да се разрешават при закрити врата, а не в публичен процес.

Диас е работил в завода на Tesla във Фремънт. В свое изявление от компанията коментираха, че някои от изразите са използвани „приятелски“ и обикновено „от афро-американски колеги“. Вицепрезидентът по човешки ресурси Валери Уъркман съобщава още, че откакто Диас е бил техен служител, са въведени редица промени, включително обособяване на екип по разнообразие, равенство и инклузивност.

The post Бивш служител на Tesla ще прибере 137 милиона долара от компанията заради расистко отношение appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Бивш служител на Tesla ще прибере 137 милиона долара от компанията заради расистко отношение

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация