Бившият шеф на ДАНС и президентът на „Бистришките тигри“ са арестувани за бракониерство край Симитли

0
Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е бил арестуван за бракониерство. Заедно с него са задържани и президентът на футболния клуб „Бистришките тигри“ Сергей Ташков, както и служител на ДАНС, също част от отбора.В момента тримата се намират във Второ РПУ в Благоевград, съобщиха източници от МВР. Те са били задържани във вторник вечер след сигнал за бракониери в ловно стопанство близо до Симитли.

Според първоначалната информация в колите, с които е пътувала ловната дружинка, са намерени 4 пушки и убито прасе. Предстои да бъдат взети натривки от ръцете на задържаните. На място е бил извикан следовател, тъй като единият от задържаните е действащ служител на ДАНС.

Георгиев се раздели с поста си преди няколко седмици след идване на власт на служебното правителство. Скандалът около него тръгна, след като вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че Георгиев е излязъл в отпуск и намекна, че така се опитва да избегне уволнение. Самият той твърди, че е махнат от поста си заради работата на ДАНС срещу руски шпиони у нас.

Другият арестуван, Ташков, е президент на футболния клуб, в който преди години бе картотекиран бившият премиер Бойко Борисов. През миналата година бе обявено, че „Витоша“ – Бистрица разпуска мъжкия си отбор и ще развива само детско-юношеската си школа.

Източник: mediapool.bg

The post Бившият шеф на ДАНС и президентът на „Бистришките тигри“ са арестувани за бракониерство край Симитли appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Бившият шеф на ДАНС и президентът на „Бистришките тигри“ са арестувани за бракониерство край Симитли

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация