Бившият земеделски шеф Георги Качев се връща в играта – строи къща в баровския кв. „Баларбаши“

0

Бившият директор на Областната дирекция по земеделие в Благоевград Георги Качев, на когото банките и бившата съпруга му взеха всичко, се връща отново в играта – ще си строи къща в богаташкия квартал Баларбаши.

В РИОСВ Качев е депозирал уведомление за проект на Подробен устройствен план, с който иска промяна предназначението на поземлен имот от нива в „за жилищно строителство“. Възложител ефирмата му „Вики-К“ ЕООД с основна дейност даване под наем на недвижими имоти, която миналата година той купи от сина си Кирил срещу 5000 лв.

На предстоящата на 23 февруари редовна сесия на ОбС – Благоевград пък под т. 43 е включено предложение от кмета на общината Илко Стоянов съветниците да разрешат изработването на ПУП за същия имот при спазване на следните устройствени показатели: височина на застрояване до 8 м, коефициент на интензивност на застрояване до 0.9, плътност на застрояване максимум 40% и плътност на озеленяване – минимум 40%. Това означава двуетажна къща в богато озеленен двор.

Подобен, и то доста луксозен, бе и предишният дом на Г. Качев в кв. „Освобождение“, който обаче бе обявен през 2016 г. на публична продан заради непогасяван кредит.

Самият Качев бе назначен за директор на земеделието през 2009 г. и остана на този пост до 2016 г. Името му бе забъркано с доста скандали, включително и с шумен бракоразводен процес. През 2018 г. той бе осъден на 1000 лв. глоба за продажбата на лек автомобил „Ленд Роувър“ , който продал 3 седмици след развода си с адвокат Илиана Керина на 8 декември 2015 г. без нейно съгласие, въпреки че като придобит по време на брака им половината от джипа се водеше нейна собственост. Качев бе принуден да изплати на бившата 10 102 лв., колкото е стойността на идеалната част.

Месец след като Георги Качев продаде семейния автомобил, бе опожарен личният му джип „Мерцедес”. После пламна и колата на брат му, а през 2017 г. в пламъци лумна и колата на бившата съпруга.

След палежите името на Качев се появи още веднъж в криминалната сводка, този път като собственик на склад в бившето Аптечно управление, в който преди месец криминалистите разкриха цигари без бандерол. Оказа се, че само седмица по-рано Качев дал под наем склада на Йордан Ортакчийски и Велислав Панайотов.

Любопитно е, че след развода им Илиана Керина, която е дъщеря на покойния оръжеен бизнесмен Валери Керин, се върна да живее в семейната къща на Баларбаши при майка си, а Георги Качев се премести при неговите родители. Сега със строителството на нова къща Г. Качев се гласи да стане комшия на бившата съпруга, при която са 3-те им деца.

Източник: Вестник „Струма“

The post Бившият земеделски шеф Георги Качев се връща в играта – строи къща в баровския кв. „Баларбаши“ appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви