Без сняг и за Нова година, първи преспи чак след Ивановден

0

След топлата Коледа ни чака и мека новогодишна нощ, която също ще е без сняг. Обнадеждаващата прогноза направи по БНТ Красимир Стоев от НИМХ.

Очаква се температурите да останат необичайно високи до 5 януари. По-обилни снеговалежи са възможни след Ивановден, 7 януари, както и през последното десетдневие на следващия месец.

Красимир Стоев обясни, че високите температури около Нова година не са нещо твърде необичайно по нашите географски ширини.

„Всичко това е в рамките на климата. Естествено е в отделни години да имаме доста по-високи температури, но както ви казах в природата има баланс, така че нещата ще се променят. До 5 януари температурите ще останат доста по-високи, след което ще има понижение. Така че след 7-8 януари, особено към 20-януари ще имаме температури под -5 градуса и валежи от сняг може да се очакват тогава“, заяви той.

До началото на януари температурите ще останат високи и по зимните курорти у нас. Условия за изкуствен сняг ще има на местата над 2000 метра надморска височина.

„Дори на места над 1500 метра температурите ще са положителни на Нова година. В началото на 2023 максималните температури в по-голямата част на страната ще са между 11 и 16 градуса, минималните температури ще са между 0 и 5 градуса“, каза още Красимир Стоев.

The post Без сняг и за Нова година, първи преспи чак след Ивановден appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Без сняг и за Нова година, първи преспи чак след Ивановден

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви