Без мерки: Гърция притеснена за масови студентски партита в Банско

0
Студентски „десант“ в България се организира от групи за забавни и неистови партита, без никакви мерки за коронавирус, сигнализират гръцки медии.

Във време, когато заболелите в Гърция надминаха всеки друг рекорд и проверките се засилват, някои планират парти в България.

Според репортажа студентските групи планират екскурзии за партита, започващи от Солун за България, като обещават нощувки с безкрайни забавления и алкохол, без обаче да изчислява риска от нови случаи.

Всъщност България е една от страните, които потъват в 4-та вълна на коронавирус с хиляди случаи. Тази екскурзия до Банско не се организира от една, а от 11 групи, и се очаква да надхвърли 2000 екскурзианти, които ще отпътуват с автобус от различни части на Гърция и Солун в началото на декември.

Според организаторите това събитие ще се състои от три или четири вечери с участието на известни диджеи. Младите организатори, привлечени от заявката на стотици хора, дори наемат от туристически агенции в Солун, автобуси за превоза им до България.

Пакети от 80 до 150 евро – в зависимост от качеството на хотелското настаняване и предлаганите в него услуги – привличат интереса на стотици млади хора, тъй като според информацията поне 1200 души обмислят сценария „Добре дошли“ през декември с три дни в България.

Темата коментира в национален ефир по гръцката телевизия „Алфа“, кореспондентът на в. „Труд“ Бойка Атанасова, която заяви, че ситуацията в България е тревожна, тъй като почти всеки ден броя на починалите е голям. Изчезва по едно малко село. Освен това в продължение на месеци България е в предизборен период и се управлява от служебно правителство, което среща трудности в овладяване на пандемията, в предвид ръста на заболели и ваксинирани, както и факта, че България е поиска помощ от Европейската комисия. Що се касае до Банско и плануваните партита, Атанасова изрази загриженост и каза, че се надява до тогава България да има редовно правителство и се наложат стриктни проверки, каквито има в цяла Европа.

Източник: Труд

The post Без мерки: Гърция притеснена за масови студентски партита в Банско appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Без мерки: Гърция притеснена за масови студентски партита в Банско

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация