Бездомни кучета нападнаха човек в Перник

0

Бездомни кучета нападнаха човек в Перник. Кадри от случката са публикувани в социалните мрежи, съобщи бТВ.

Действието се развива на 22 декември. Буквално няколко метра е трябвало да измине мъжът, за да се качи в своя автомобил, когато го нападат няколко кучета. Животните са бездомни. Те са регистрирани и кастрирани, но продължават да живеят на улицата. Не за пръв път те нападат хора.

„Около 23:55 часа на 22 декември автомобилът ми беше паркиран пред блока. Тръгнах да прибирам съпругата си от мероприятие. Малко преди да стигна от входа до колата 5-6 кучетата ме нападнаха“, разказва потърпевшият Методи Методиев, който живее в квартала от 30 години.

Бездомните животни успели само да разкъсат панталона му. Те обаче и друг път са нападали хора, става ясно от разказа на Методи Методиев. От думите му става ясно, че живеещите в квартала досега са били толерантни и не са подавали сигнали. Атаките на кучетата обаче започнали да зачестяват, въпреки че съседи на пострадалия често ги хранят.

„Ние като общество трябва сериозно да се замислим върху този проблем. Изхвърлянето на домашни кучета продължава и тенденциите се засилват. Тези кучета, които са нападнали г-н Методиев, не са паднали от небето. Те са изхвърлени на улицата кучета от недобросъвестни стопани“, обяснява и Мартин Жлябинков, секретар на община Перник.

Приютът в Перник е пълен, но общинските служители ще се опитат да приберат бездомните животни в началото на 2023 г. и да им намерят нови стопани.

The post Бездомни кучета нападнаха човек в Перник appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Бездомни кучета нападнаха човек в Перник

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви