Балотажът стартира с по-слаба избирателна активност спрямо изборите 2 в 1

0
Към 9 часа регистрираната активност е 3.5%, което е малко по-ниско от активността, засечена към този час на първия тур, каза за БНР изпълнителният директор на „Галъп интернешънъл болкан“ Първан Симеонов. Агенцията е партньор на БНР в изборния ден. За сравнение преди седмица в този час активността е библа 4 на сто.

Симеонов уточни, че това е логично, защото обикновено на втори тур активността е по-ниска. “Тази година е доста странна, не бива да се бърза с никакви прогнози”, каза той.

Спрямо втория тур на президентските избори през 2016 година към този час активността е два пъти по-ниска, уточни Симеонов.

“Промяна на вота между първи и втори тур не е толкова вероятна. По-интересното ще бъде как ще се групират електоратите на политическите сили от първия тур, как сега ще гласуват, каква ще е подкрепата за единия и другия кандидат, както и за “третия” кандидат, който се казва „не подкрепям никого“, коментира социологът пред БНР.

4.5% избирателна активност към 09:30 ч. на балотажа за президентското място, показват данните на „Алфа рисърч“. Информацията е на национално ниво.

На вота „2 в 1“ миналата неделя активността по данни агенцията към същия час беше аналогична, но леко по-висока – 4.9%.
 

Източник: mediapool.bg

The post Балотажът стартира с по-слаба избирателна активност спрямо изборите 2 в 1 appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Балотажът стартира с по-слаба избирателна активност спрямо изборите 2 в 1

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация