Асен Василев е с най-много преференции

0
Бившият финансов министър Асен Василев е получил най-много преференции на изборите в неделя. Той бе водач на листата на „Продължаваме промяната“ в столичния 23 МИР. Василев е събрал 11 182 гласа според неокончателните резултати. Другото лице на партията – Кирил Петков, е събрал 9472 лични гласа в 24 МИР.

В 25 МИР, където по традиция е т.нар. лидерска битка, водач на листата бе рапърът Христо Петров – Ицо Хазарта. Той е получил 6833 преференции. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе водач в същия район, има 4960 лични гласа. Корнелия Нинова пък е събрала едва 1224 предпочитания.

Най-много преференции в ГЕРБ е събрал кандидатът Стефан Апостолов. Той е син на кмета на Симитли Апостол Апостолов, бивш футболен съдия и не за първи път се превръща в шампион по преференции. Той е кандидат от Благоевград, където е получил 6763 лични гласа. Освен с множеството преференции Апостолов е известен и с трудностите при изчитане на текст от трибуната на парламента.

Пак в Благоевград водач на листата на ДПС беше Делян Пеевски, който бе издигнат за депутат въпреки санцкии по закона „Магнитски“. В този район той е събрал само 286 преференции. В другата област, където бе поставен на първо място, Велико Търново, Пеевски има само 184 гласа. Водачът на листата на „Демократична България“ Христо Иванов е събрал 598 лични гласа.
 

Източник: mediapool.bg

The post Асен Василев е с най-много преференции appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Асен Василев е с най-много преференции

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация