Арестуваха чиновничка задигнала 350 000 лв. служебни пари и избягала в чужбина

0

61-годишната жена е била намерена в Унгария

Окръжен съд – Силистра определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 61-годишната М.Д. след искане на Окръжната прокуратура в града. Жената е екстрадирана в България по европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата, във връзка с привличането й като обвиняема за престъпление по чл. 203, във връзка с чл. 202, ал. 1, т. 1, във връзка с чл. 201, във връзка с чл. 26 от НК. С постановление на наблюдаващия случая прокурор тя бе задържана за срок до 72 часа.

Разследването по случая е започнало през 2018 година, когато след направен одит в Община Дулово е установено, че М.Д. в качеството си на длъжностно лице – служител в Община Дулово на позицията „старши специалист – касиер“, противозаконно е присвоила чужди движими вещи – пари в размер на 354 842,57 лева, които ѝ били поверени да управлява и пази. Престъплението било извършено в периода от януари 2012 година до декември 2018 година. Жената извършила и документни престъпления, с оглед да оправдае нерегламентираните си действия.

След извършената вътрешна проверка станало ясно, че при изготвянето на ведомости за заплати, обвиняемата е надписвала допълнително неполагащо се възнаграждение на себе си и на други служители, като по този начин е присвоявала средства от бюджета на Община Дулово. Жената е била служител в общинската администрация от 1990 година до 2018 година, когато е била освободена. След това тя незабавно е заминала в чужбина, където е престоявала до момента на нейното задържане в Унгария и екстрадирането й в България.

Определението на Силистренския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

The post Арестуваха чиновничка задигнала 350 000 лв. служебни пари и избягала в чужбина appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Арестуваха чиновничка задигнала 350 000 лв. служебни пари и избягала в чужбина

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви