Арестуван е мъжът, избягал при акцията на нарколабораторията край Покровник

0

Полицията арестува мъжът, избягал при акцията на нарколабораторията край Покровник. След пет дни от бягството, той бе задържан вчера в опит да напусне пределите на града. Понастоящем той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето.

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен Николай Я. (на 44 години), който към момента е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Двете лица са следени няколко месеца, уточни Светослав Костадинов, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция”.

Според Владимир Карадаков – началник на Граничното полицейско управление-Благоевград, лабораторията е била добре оборудвана с влагоуловители, лампи с таймери, поддръжка на електрозахранването с агрегат, въздухопроводи. Задържаният мъж е известен като „тежък криминален контингент по линия на наркоразпространението“.

Граничните полицаи са установили, че нарколабораторията е била захранвана с електричество след неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Оранжерията е работила поне шест месеца.

Припомняме, че нарколабораторията бе разбита на 7.04.2023 г., след получена оперативна информация, като при условията на неотложност е извършено претърсване и изземване в имот в землището на с. Покровник, община Благоевград. Окръжна прокуратура – Благоевград ръководи действия по разследване за извършени престъпления по чл. 354в, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, вр. ал. 1, предл. 4 от НК.

В хода на разследването в необитаема двуетажна постройка бе открито изградено обособено помещение за отглеждане на наркотични растения. Било е специално оборудвано с уреди за отопление, с вентилация, изолация, генератор и снабдено с торове. В оранжерията бяха намерени саксии със 160 корена канабис с общо тегло около 16,250 кг.

При последващо претърсване в друг имот, от помещение, обособено като мазе (зимник), са иззети 3 бидона с различна вместимост, съдържащи зелена суха листна маса. При извършен полеви наркотест тя реагира на коноп (марихуана).

The post Арестуван е мъжът, избягал при акцията на нарколабораторията край Покровник appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви