Арестувани са молдовци, откраднали крупна сума от украински бежанци

0
Двама молдовски граждани са задържани за 72 часа за въоръжен грабеж на украинско семейство. Откраднали сае голяма сума пари в различни валути, както и бижута. Всичко на обща стойност 197 хиляди лева.

Обирът е станал на 27 април в апарт хотел в Св. Влас, където било отседнало украинското семейство – 48-годишен мъж, 35-годишна жена, 8-месечно им бебе, и възрастна жена, родственик на майката на детето. То било там на свободне наем и не е кандидатствало за времена закрила.

Крадците почукали на вратата на апартамента и на руски език се представили, че са от поддръжката и трябва да извършат ремонтни дейности в жилището. Молдовците са били с медицински маски на лицата. Те са привели в безпомощно състояние мъжа, вързали са му ръцете, след което са настояли да им се предадат парите и ценностите, които се намират в жилището. След като ги взели, молдовците са напуснали комплекса и са се оттеглили в неизвестна посока.

По времето на инцидента възрастната жена и бебето не са били в апартамента.

Сигналът за обира е подаден около 11 часа миналата сряда

„Благодарение работата на няколко дирекции двамата са задържани – единият в кола под наем в област Велико Търново, а другият в хотел в комплекс „Св.св. Константин и Елена“. Влезли са в страната на 2 април и предстои да се изяснява къде са пребивали, както и какво е съдебното им минало, но по всичко личи, че са наблюдавали семейството и са знаели, че носят голяма сума валута“, посочи директорът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов.

Вероятно още днес следобед ще им бъде поискана постоянна мярка за задържане, уточни прокурор Георги Чинев, административен ръководител на Окръжна прокуратура -Бургас. Той благодари за добрата съвместна работа с бургаската полиция.

Двамата задържани са на 52 и 43 години. Влезли са през румъно-българската граница.

До вчера са издадени 21 хиляди регистрационни карти за временна закрила на украински граждани. „Като се има предвид, че в една карта са семейства с деца, то реално цифрата е много по-голяма“, допълни комисар Калоянов. С наближаваното на туристическия сезон посегателствата над украинци ще се увеличават. Увеличено е полицейското присъствие в местата, където има украински бежанци.

В последните дни няма други сигнали с потърпевши или извършители да са украински граждани.

Източник: mediapool.bg

The post Арестувани са молдовци, откраднали крупна сума от украински бежанци appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Арестувани са молдовци, откраднали крупна сума от украински бежанци

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация