Антируските санкции поставят края на германския бизнес модел

0

Антируските санкции ще сложат край на германския бизнес модел, пише журналистът Марк Фридрих в статия за Deutsche Wirtschaft Nachrichten. Авторът цитира данни за външнотърговския баланс на ФРГ от началото на годината. Оказа се, че търговският излишък през месец май е паднал до половин милиард евро, а през първите пет месеца разликата между износа и вноса е намаляла със 70,7% спрямо миналогодишните данни.

„Германия масово губи производителност и конкурентоспособност, което ще ѝ струва работни места, социална сигурност и просперитет“, предупреждава Фридрих. Според него, Берлин „катапултира в кулоарите“ заради собствените си политически грешки и арогантност и сега няма да може да задържи Европейския съюз на повърхността.

„Възможностите се свиват успоредно с икономическото унищожение на Германия“, продължава наблюдателят. Страната ще попадне в омагьосан кръг от сътресения и все още няма изход от тази ситуация „Вие стоите пред руините на една масово провалена енергийна политика, която е идеологически заслепена“, каза Фридрих.

Антируските санкции са се провалили: Москва е увеличила приходите си от петрол и газ, докато Западът страда. Германия зависи от наличието на евтини суровини – това е основата на германската икономика. „Други страни като Индия, Китай, Бразилия и Турция са много щастливи да купуват стратегически суровини от Русия“, пише Фридрих. Германия е в разгара на „повратна точка“ и преживява най-голямата си криза от десетилетия.

ФРГ, подобно на други западни държави, е изправена пред нарастващи цени на енергията и скок на инфлацията поради налагането на санкции срещу Москва. Поради поскъпването на горивата – предимно на газа, индустрията в Германия до голяма степен загуби конкурентните си предимства, което се отрази и на други сфери на германската икономика, която е най-мощната в Европейския съюз.

Източник: fakti.bg

The post Антируските санкции поставят края на германския бизнес модел appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Антируските санкции поставят края на германския бизнес модел

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение