АЕЖ: БНТ дължи обяснение за снимката с Кирил Петков и Лена Бориславова

0

От Асоциацията на европейските журналисти излязоха с позиция след вчерашния кадър на БНТ с Кирил Петков и Лена Бориславова от Министерски съвет:

„Снимка, публикувана от Българската национална телевизия във вторник, предизвика множество публикации в различни медии, в които се твърдеше, че бившият премиер Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова напускат Министерски съвет хванати за ръце. Това захрани истинска буря от коментари в жълти сайтове, специалисти в очернящите кампании“.

„Други телевизии разпространиха видео от събитието и опровергаха спекулациите, пораждащи се от снимката. Лена Бориславова също публикува статус във „Фейсбук“ по темата и посочи, че тази акция цели да дискредитира не само лидера на „Продължаваме промяната“, но и самото участие на жени в политиката. Авторката на снимките фоторепортерката Десислава Кулелиева посочва пред “24 часа“, че е прегледала всичките кадри и е установила, че става дума за зрителна измама. По думите ѝ, на нито един друг кадър от серията снимки, които е направила, не се вижда подобно нещо, допълват от Асоциацията.

Тъй като снимката, публикувана от БНТ, бе използвана за дезинформация в навечерието на предизборна кампания, би било логично обществената телевизия да даде подробно обяснение и да обясни по какъв начин е бил избран точно този кадър, след като по думите на авторката, той е различен от всички останали. Важно е БНТ да разсее съмненията, че вместо да информира обективно, може да бъде използвана за манипулиране на общественото мнение в полза на определени политически кръгове“, пишат още от АЕЖ.

The post АЕЖ: БНТ дължи обяснение за снимката с Кирил Петков и Лена Бориславова appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: АЕЖ: БНТ дължи обяснение за снимката с Кирил Петков и Лена Бориславова

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение