41 картини реди Селма Тодорова на изложба в Благоевград

0

Художничката Селма Тодорова ще представи 41 картини в Градска галерия в Благоевград. Експозицията ще бъде открита днес, от 18.00 часа. Картините са една симбиоза от масла и акварел, портрети и пейзажи.

Селма Тодорова е родена на 7 ноември 1962 г. в София. Завършила е НХГ “Академик Илия Петров” през 1981 г. От 1983 до 1989 г. учи в НХА “Николай Павлович”. Завършва през 1989 г. специалност “Плакат” в класа на проф. Иван Газдов.

Член е на Съюза на българските художници. Майстор на пейзажа и портрета, Селма има “любовно преклонение пред акварела – трудна, капризна и неуловима техника, която изисква пълно самоотдаване и контрол на таланта”.

Реализациите й са в изключително широк спектър – живопис (пейзаж, портрет, голо тяло), графичен дизайн, оформление на корици, илюстрация на книги, работа в областта на писания шрифт, създаване на запазени знаци на компании и фирми, участия в телевизионни предавания за изкуство и дизайн.

От 1990 г. Селма Тодорова активно участва в художествения живот в България. Представяла е свои самостоятелни изложби в галерии в София: „Академия”, „Витоша”, „Средец”, „Ведарт”, Народното събрание, Унгарския културен институт, галерии в Пазарджик, Варна, Благоевград. Участвала е в изложби в София, Париж, Истанбул, Скопие, Дамаск и редица пленери. Носител е на златен медал за дизайн на облекло от Ехро 91 в Пловдив.

Материалът 41 картини реди Селма Тодорова на изложба в Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: 41 картини реди Селма Тодорова на изложба в Благоевград

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация