ЮЗУ студентът Йоан Матев остава в ареста

0

Софийският апелативен съд отказа да пусне на свобода обвинения в убийството на 15-годишно момче в Борисовата градина Йоан Матев. Младежът издъхна в страшни мъки след наръгване с нож в гърдите на 2 юни 2015 г.

“Доказателствата по делото обосновават, че именно обвиняемият е съпричастен към убийството на Георги Игнатов”, обяви съдия Татяна Грозданов, съобщи 24часа. Тя и 2-мата й колеги се позоваха на свидетелки показания, от които ставало ясно, че в деня на убийството – 2 Матев не е бил в столичната гимназия “Езиков свят” на училище. Така на практика разказите на съученици на Матев оборват тезата му, че когато Игнатов починал, той бил на състезание по тенис в Стара Загора.

Съдът обърна внимание и показанията на брата на Матев – Марсел, който е разпознал ножа от наръгването на Игнатов, захвърлен в шахта в Борисовата градина. Според прокуратурата мотивът за кръвопролитието бил грабеж.

От видеотехническа експертиза по делото се разбирало, че ръста на бягащо момче, уловено от охранителни камери край БНР, отговаря на размерите на
Матев, установи още съдът.

“Той не живее на постоянен адрес, няма регистрация в с. Кокаляне”, мотивира се съдът, че Матев може да се укрие от правосъдието.

Разследването за убийството в Борисовата градина е приключило и предстои прокуратурата да внесе обвинителен акт в съда. Матев бе задържан в началото на тази година след издирване.

Източник – Региона БГ: ЮЗУ студентът Йоан Матев остава в ареста

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация