ЮЗУ преподавател с нова книга, издадена от световноизвестно издателство

0

Водещото в света британско издателство „Routledge” на Taylor & Francis Group издаде монография на доц. д-р Иванка Асенова, преподавател във Философския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Книгата „Мозъчна латерализация и нарушения на развитието“ вече се появи в най-голямата електронна книжарница – Amazon.

Тя се предлага както на хартиен, така и в електронен вариант. Монографията е рецензирана от четири независими международни експерти, посочени от издателството, като всички са дали много висока оценка. Откъс от рецензията на проф. Джеймс Лоу от Университета в Нюкасъл, Великобритания е публикуван на сайта на Amazon.

В него се изтъкват основните приносни моменти на монографията.
Книгата на доц. Асенова представя цялостен преглед върху литературата за невробиологичните основи на нарушенията на развитието.

Тя поставя акцент върху новите и ключови открития и теоретични обяснения на ролята, която неправилното „разпределение на работата“ между лявата и дясната половина на мозъка може да има за появата на най-често срещаните нарушения на развитието – заекване, дислексия, аутизъм и интелектуална недостатъчност. Освен това книгата запознава читателя и със собствените проучвания на автора в тази област, провеждани в продължение на много години. Използвайки нов изследователски подход, доц. д-р Иванка Асенова, получава резултати, които увеличават знанията ни за природата на нарушенията на детското развитие и хвърлят светлина по пътя към откриването на причините за тяхното възникване.

Материалът ЮЗУ преподавател с нова книга, издадена от световноизвестно издателство е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: ЮЗУ преподавател с нова книга, издадена от световноизвестно издателство

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация