Равносметката: Ето в кой списък попадна Община Благоевград…

0

Община Благоевград заедно с още четири общини не е получила нито лев допълнително финансиране от бюджета, това сочат данните от МС.

73 общини, управлявани от ГЕРБ, в които живеят над 4 милиона жители, са получили 134 826 399 лева допълнително от правителството.
Няколко областни града, все с кметове на ГЕРБ, не са получили допълнителни средства от бюджета. Това са Благоевград, Стара Загора, Видин, Русе, Сливен. В цялата София-област пари е получила само община Своге. Общините в Сливенско и Ямболско не са получили нито лев.
За 10 общини с кметове, издигнати или подкрепени от БСП, в които живеят малко над 306 хиляди души, пък са отпуснати 11 662 699 лева, пише 24 часа.
35 общини на ДПС с общо население близо 730 хиляди души са получили допълнително 70 580 215 лв.
Това показва сметката на парите, които са разпределени от кабинета “Борисов 3” от края на юли миналата година до този август.

С 5 постановления правителството е отпуснало допълнително общо над 241 млн. лв. за непредвидени разходи, текущи ремонти и придобиване на нефинансови активи на 138 общини, като пари има и за такива с независими от партии кметове. 127 общини не са получили нито лев допълнително, показва още проверката на “24 часа”.
54 от тях са на ГЕРБ, 32 – на БСП, а 21 – на независими кандидати или такива, подкрепени от местни коалиции.

Правителството не разделя българските общини по това кой ги управлява.Трябва да се има предвид, че общините, управлявани от кметове на БСП, са значително по-малко и е напълно нормално теда получат по-малка част от заделените за подпомагането на местните власти средства.

Това коментира в четвъртък премиерът Бойко Борисов по повод атаките на
социалистите от последните дни, че правителството финансира само общини
на ГЕРБ и ДПС.

Материалът Равносметката: Ето в кой списък попадна Община Благоевград… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: Равносметката: Ето в кой списък попадна Община Благоевград…

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация