Петелът Роналдо, пременен с папийонка и леко гелосан, събра очите на зяпачите на дефиле на петли в Симитли

0

Музика, веселие, петли, състезания, борба с яйца направиха първия великденски ден на симитличани незабравим.
Пренасяне на тежък товар в лъжица и на глава, най- красиво боядисано яйце, най-здрав борец бяха конкурсните програми за децата. Ентусиасти преминаха трасето с конуси с много тежък товар за много кратко време и запазиха яйцата си здрави. За всички участници имаше награди, а най- бързите и сръчни взеха почетните първо, второ и трето място с големите подаръци – колела, тротинетки, скейтборди и много други. Уникално нарисувани яйца представиха малчуганите пред журито, но и от тях бяха отсети най- добрите. Веселото яйце изработено с много старание на Алекс Златанов грабна първото място, втори стана Дани Вакарелов, а кристалното яйце на Лори Бачева остана трето.

В борбата се включиха от 2,3 годишни деца до техни каки и батковци, но и тук най-добър беше Алекс Златанов с най- здравото кокоше синьо яйце.

Концерт на самодейци от Симитли, Брежани, Долно Осеново, Черниче весели придошлите на площад Септември преди уникалното дефиле на петлите, което е атракция само в Симитли. Единствено тук се събират най- герестите и перести петли, най- породистите и силно кукуригащи, за да покажат, че община Симитли е много гласовита. Дефилето на пернатите предизвика голям интерес сред гости и жители на Симитли.

Атракция беше черният петел Роналдо, пременен с папийонка и леко гелосан като футболния му съименник. Малките петлета от Крупник бяха любимци на децата, а най-шарените петли от Полето едва не се сбиха за надмощие в клетката. Уникалният бял петел със звънче от село Крупник обаче грабна първата награда. Неговият собственик Валери Илчев го вдигна на ръце победоносно. Второто място взе петелът на кмета на село Полето Иван Манчев, а третото място беше за най- перестия петел на малката Станислава Митрева от Крупник.

Материалът Петелът Роналдо, пременен с папийонка и леко гелосан, събра очите на зяпачите на дефиле на петли в Симитли е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: Петелът Роналдо, пременен с папийонка и леко гелосан, събра очите на зяпачите на дефиле на петли в Симитли

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация