Няма мърдане: Пускат и след седем месеца пак прибират на топло измамника Спас от Кочериново

0

Софийска районна прокуратура внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Спас Василев, добил известност в социалните мрежи с името „Александър Николов“, съобщават от обвинението.

В момента Василев изтърпява наложеното му наказание „лишаване от свобода“ за срок от седем месеца, за извършена от него измама. Присъдата беше обявена след споразумение между защитата на Спас Василев и прокуратурата, и след като щетите от 1900 лева бяха платени на потърпевшите.
В Софийска районна прокуратура са налице още две досъдебни производства за измами срещу Спас Димитров Василев, разследването, по които не е приключило, пише вестник 24 часа.

По едно от тях вчера – на 08 май 2018 г., е изготвено постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за измама в големи размери, извършена в условията на продължавано престъпление – с шест отделни деяния.

Василев е обвинен в това, че е заблудил девет лица, че ще им осигури закупуването на изгодни самолетни билети, което впоследствие не е изпълнил. Той е обвинен и за това, че е възбудил заблуждение у управителя на дружество „А.“ ООД – с предмет на дейност – туристическа и туроператорска дейност, че е представител на фирма „Еспас Медия“ ООД и че служители на дружеството пътуват много и често по различни дестинации в Европа и света и искат да ползват услугите на „А.“ ООД за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване. С действията си, Василев е причинил на пострадалите имотна вреда в общ размер почти 37 500 лв.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и поради обстоятелството, че предстои освобождаване на Василев от затвора, поради изтърпяване на наложеното му наказание „лишаване от свобода“, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 09 май 2018 г. за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Материалът Няма мърдане: Пускат и след седем месеца пак прибират на топло измамника Спас от Кочериново е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: Няма мърдане: Пускат и след седем месеца пак прибират на топло измамника Спас от Кочериново

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация