Ексклузивно: Симитли и Струмяни пред фалит и още общини от Югозапада!

0

Министърът на финансите Владислав Горанов трябва да одобри плановете за оздравяване на закъсалите общини. Министърът на финансите Владислав Горанов трябва да одобри плановете за оздравяване на закъсалите общини.

46913 общини са в затруднено финансово състояние, сочат данните на Министерството на финансите към края на 2017 г. Това са само 4,9% от всички общини в страната като има тенденция за по-добро управление на парите, коментират от МФ.

Преди година 32 общини, или над 12% от всичките, отговаряха на три или повече от критериите за класирането им като кметства с финансови затруднения.13-те общини, които в момента имат затруднения, са Симитли, Струмяни, Белоградчик, Грамада, Димово, Кочериново, Рила, Сапарева баня, Септември, Перник, Неделино, Чепеларе и Стамболово, пише труд.

Те ще трябва да предприемат мерки за финансово оздравяване като например да повишат приходите си, или да свият разходите си.Тези мерки трябва да бъдат одобрени от министъра на финансите Владислав Горанов, ако общините искат да вземат безлихвен заем от държавния бюджет. Общините, които през 2018 г. отпадат от списъка за финансово оздравяване, са 21.

Приетите от тях мерки за оздравяване са довели до положителни резултати, коментират от МФ. Данните за всички общини в страната показват, че 49,39% от разходите им отиват за заплати и осигуровки, а инвестициите са 12,35% от разходите им.•

Материалът Ексклузивно: Симитли и Струмяни пред фалит и още общини от Югозапада! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: Ексклузивно: Симитли и Струмяни пред фалит и още общини от Югозапада!

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация