/Аудио/ Директорката Л.Стоянова: Униформата не е задължителна за учениците ни, няма фирма, която да я шие

0

Директорката на 7-мо СУ „Кузман Шапкарев“ Лилия Стоянова иска всичките и възпитаници да бъдат облечени с униформа, но среща десетки спънки за това. Една от тях е, че училището не може да намери фирма, която да ушие униформите.

Учениците на 7-мо СУ продължават да ходят с пъстроцветно облекло, въпреки че в правилника на училището е записано, че униформата е задължителна.

„Няма производител, който да се наеме да ушие униформите.А ние сме търсили много. Потърсили сме и съдействие от родителите да ни намерят хора, които ще се съгласят да ушият например 100 тениски, за да може да бъдат на цената, на която сме ги доставяли преди. Лошото е, че никой производител не ни обърна това внимание, защото той трябва да ушие например 100 тениски за година, а те искат да ушият 1000. А пък някои от децата вече са си закупили преди това тениски“, обясни директорката.

Лилия Стоянова обясни, че униформеното облекло не е задължително за възпитаниците й, но те трябва да се придържат към прилично облекло.

Момчета могат да ходят на училище в тъмносини и бели дрехи , а пък момичета в розови. Ето какво каза още директорката:

„ Униформата никъде не е задължителна. Ние сме едно от малкото училища, които продължаваме да спазваме някаква прилична граница: нито да издевателстваме над родителите, които няма от къде да си търсят, нито да можем да кажем „да, задължително е!“.

Има едно прилично облекло. Ние спазваме тъмно – синьо, бяло, емблема на училището, значка на училището,това което можем да си позволим“.

Източник – Региона БГ: /Аудио/ Директорката Л.Стоянова: Униформата не е задължителна за учениците ни, няма фирма, която да я шие

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация