Ако пътувате, пригответе се за трафик по основните пътни артерии в Пиринско…

0

Очаква се близо 280 000 българи да тръгнат на път, като 50 000 от тях ще почиват в чужбина.Пътищата, на които се очаква най-голямо натоварване, са от София към границите със Сърбия и Гърция.

Трафикът в посока Гърция и Банско се засили още вчера по обед. Засили се и полицейското присъствие на пътя.Най-критичен участък си остава района на Кресненското дефиле.

Пътищата, на които се очаква най-голямо натоварване, са автомагистралите „Струма“, „Тракия“, Хемус, пътищата Е-79 /София – Кулата/. Днес ще бъде организирано реверсивно движение по пътя София – Перник /през Владая/.

От 16.00 до 20.00 часа със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде спряно движението на тежки автомобили по магистралите и основните първокласни пътища на страната. Забраната не се отнася само за фирмите, превозващи живи животни и стоки на температурен режим. От ГД „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите да използват не само основните, но и по-малките гранични пунктове.

През празничните дни ще се провеждат и специализирани полицейски операции, които ще бъдат насочени към проверки за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и към всички, които нарушават Закона за движение по пътищата. „По празниците по принцип пероверките са по леки, но заради избягалите затворници има затегнати мерки за сигурност“, това заяви репортер на Нова тв, за мерките взети от ГД “Гранична полиция“.

Материалът Ако пътувате, пригответе се за трафик по основните пътни артерии в Пиринско… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: Ако пътувате, пригответе се за трафик по основните пътни артерии в Пиринско…

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация